Succesvolle introductie club sparen

Een droomstart, zo durf ik de nieuwe retailactie Club Sparen zeker te noemen. Direct bij de introductie in het Zeeuws-Vlaamse Oostburg en Axel is sprake van een succes. De retailactie, die in theorie al klopte, blijkt ook in de praktijk een schot in de roos te zijn. Lokaal winkelen, lokaal sporten en lokaal winnen, spreekt winkeliers, bezoekers, en sportverenigingen aan. 

De retailactie Club Sparen van Ivooh! verbindt de bewoners van een kern, dorp of stadswijk op een unieke en eigentijdse manier. Om de leefbaarheid te versterken is een goed winkelbestand noodzakelijk. Maar ook sportverenigingen spelen een belangrijke rol om bewoners met elkaar te verbinden. Club Sparen onderstreept dit: door lokaal te winkelen, versterkt je de lokale sportverenigingen.

Sparen voor jouw vereniging

De werkwijze is simpel. Wie in de actieperiode lokaal winkelt, ontvangt bij iedere aanschaf een clubkaart. Door deze te scannen en toe te wijzen aan jouw favoriete vereniging spaar je automatisch een flink bedrag bij elkaar. Natuurlijk stimuleren we de bezoekers om daadwerkelijk deel te nemen. Dit doen we met prijzen die door de deelnemende winkeliers beschikbaar worden gesteld.

Clubsparen bewijst het

In de Oostburg is de actie Club Sparen half april van start gegaan. De actie loopt door tot half mei. De Vereniging Business Collectief Oostburg heeft een bedrag van maar liefst € 6.500,- ter beschikking gesteld voor de deelnemende lokale verenigingen. De winnaar van de actie ontvangt € 1.500,- om de clubkas mee te spekken, de vereniging die op de tweede plaats eindigt ontvangt € 1.000,- en de overige deelnemende club ieder € 500,-. De competitie die hierin schuilt, maakt de retailactie extra spannend. Er wordt over gesproken door de leden. En de clubs zetten alles op alles om hun leden te laten stemmen. Stemmen kan alleen door lokaal te winkelen, en dat is uiteraard weer goed voor de winkeliers.

Club sparen in cijfers

Wat cijfers om mijn beweringen te staven? in Oostburg werden in de eerste week 2438 clubkaarten gescand en in de tweede week maar liefst 4.561. In deze eerste twee weken zijn bovendien al bijna 1.000 prijzen uitgekeerd. In Axel werden in de eerste week 7.524 clubkaarten gescand en 7.358 uitgekeerd. Naast de winkeliers en de verenigingen zijn dus ook tal  van bezoekers winnaar. Juist dat maakt deze Club Sparen actie zo bijzonder, zo lokaal en zo succesvol. 

deel: